Wat zijn de voordelen van goede bureaus en bureaustoelen?

2 juli 2021 Uit Door Speedy1974
Wat zijn de voordelen van goede bureaus en bureaustoelen?

Wanneer je veel voor je werk zit, heb je wel goede spullen nodig. Je kunt denken dat je alleen een laptop en internet verbinding nodig hebt en vervolgens er klaar voor bent. In hoofdlijnen is dit vaak het geval. Maar als je lang zittend werk doet dan is het meubilair minstens zo belangrijk. Voor zowel thuiswerken als op kantoor zijn een goed bureau en een goede bureaustoel essentieel. 

Waarom zijn goede bureaus en bureaustoelen zo belangrijk? 


Jouw werk is nu eenmaal een groot gedeelte van je leven. Acht uur per dag 4 a 5 dagen per week voor een groot deel van het jaar ben je ermee bezig. Dit is een lange periode om zittend in dezelfde houding te spenderen. Wanneer jouw zithouding niet ideaal is, kan dit grote gevolgen hebben voor jouw gezondheid.

Langdurig in een slechte houding zitten kan meerdere risico’s met zich meenemen. Nek en rugklachten zijn een steeds groter wordend probleem onder mensen met zittend werk. Vooral in de trend van het thuiswerken zijn dit soort klachten aanzienlijk toegenomen. Dit komt doordat veel mensen op een eetstoel aan de eettafel zitten en niet hebben geïnvesteerd in een goede werkruimte. Een slechte werkhouding licht dan op de loer.

Een goede bureaus en een goede bureaustoel gaan dit soort problemen tegen. Het is daarom ook onhandig dat bureaus en bureaustoelen al snel een nagedachtenis zijn. Uiteindelijk staat jouw gezondheid immers voorop. Thuiswerkers zien het veelal niet zitten om deze investering te doen.

Op kantoren wordt hier gelukkig wel steeds meer aandacht aan besteedt. Bedrijven beginnen steeds meer in te zien dat een gezonde werknemer ook een veel productievere werknemer is. Wanneer je constant in een verkeerde houding zit, ben je hier al snel veel meer mee bezig dan met je werk. Daarnaast is uitval door ziekte een reëel gevolg, bijvoorbeeld door hevige nek en/of rugklachten. Dit kan op een gegeven moment zo erg doorwerken dat het werk niet meer op een normale manier uitgevoerd kan worden. 

Een professionele uitstraling 


Naast de gezondheid straalt goed bureau en goede bureaustoel ook een professionele houding uit. Het laat zien dat er wordt gegeven om hoe een bedrijf zich profileert of hoe het omgaat met haar werknemers. Klanten zullen dit waarderen aangezien het geven om de eigen mensen ook de indruk wekt dat er goed voor hun gezorgd wordt. Een goede uitstraling, zorgt daarmee voor meer vertrouwen.