Enkele tips om een goede bureaustoel te kopen

3 januari 2020 Uit Door Speedy1974

Ben je op zoek naar een bureaustoel die je genoeg ondersteuning biedt tijdens je werk? Of waarin je lekker ontspannen kunt gamen of je favoriete serie in kunt kijken? Let dan op de volgende punten bij het aanschaffen van een bureaustoel, zo kun je ervoor zorgen dat je zeker weet dat je de goede koopt!

 

De rugleuning

Het is fijn als de rugleuning van je bureaustoel je ondersteunt tijdens het werken. Dit omdat je een groot gedeelte van de dag in ongeveer dezelfde houding doorbrengt. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning van je onderrug optimaal moet zijn. Door een bureaustoel te kopen met een goed kussen wat genoeg ondersteuning biedt voorkom je rugklachten in je onderrug. Daarnaast is de rugleuning ook belangrijk voor het bovenste gedeelte van je lichaam. Heeft je nek en hebben je schouders wel genoeg ondersteuning? Dit is van vitaal belang.

 

Het zitvlak van de bureaustoel

Ga eens naar een winkel en probeer daar alle bureaustoelen uit. Je zult merken dat niet iedere bureaustoel even lekker zit. Dit komt doordat er veel verschillende materialen worden gebruikt voor de stoel. De ene stoel is gemaakt met leer, waar de ander juist van stof is gemaakt. Zoek voor jezelf uit wat je een fijn gevoel vind, want jij bent degene die het meest op de stoel zult plaatsnemen.

 

De houding van je benen

Het is belangrijk dat je bureau ervoor zorgt dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan. Zo zijn je benen in een ontspannen houding en dit zorgt er ook voor dat je niet onderuitgezakt gaat zitten. Dat onderuitzakken zorgt ondanks een heerlijke rugleuning alsnog voor klachten in de onderrug. Daarnaast is het goed om de armleuningen van je bureau overeen te laten komen met de hoogte van je bureau. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je polsen. Schaffenburg heeft hier hele goede stoelen voor gemaakt.